Home » Blogging » Skapa prover för att bygga din portfolio som frilansare

Skapa prover för att bygga din portfolio som frilansare

Företag kommer inte att anställa författare utan att se deras….. skriva!

Det bästa sättet att visa dem detta är med din Frilansare portfölj.

Detta visar upp dina bästa skrivprover. Men hur får du dessa prover? De tre bästa sätten är:

Gäst bokföring
Starta en blogg
Skapa dem själv

Okej. Så, du vet att du behöver prover för att landa en Frilans skriva jobb. Och du vet hur man skapar dem, men vad ska ditt prov vara om?

Jag föreslår att du skriver ett blogginlägg för att visa ditt skrivande om du inte vet din tjänst. Till exempel, om du absolut vet att du vill vara en pressrelease Writer, sedan inte skriva ett blogginlägg som ditt prov. Skriv en mock pressmeddelande!

Men för många av oss, vi har ingen aning om allt detta och om vi kan även göra det som frilansskribent, så gör det enkelt på dig själv och skriva ett kort blogginlägg på cirka 700 ord.

Ämnet för ditt blogginlägg bör baseras på den nisch du valde…. generellt. Jag ska berätta en hemlighet nu:

När jag landade min första riktiga spelning, hade jag inte några prover i den nisch av jobbet jag landade. Jag landade ett jobb med en tidning i Automotive sektionen, och mina prover handlade om: rengöring, e-lärande, och psykisk hälsa!

Så även om det är möjligt att landa en spelning med någon typ av provskrivning ämne, föreslår jag att det är mycket lättare om du har ett prov i din valda nisch.

Nu, för att hitta innehåll idéer, kan du helt kolla in min video för att hjälpa dig! Och se till att prenumerera på min YouTube-kanal för fler videor!